Havsbris och Lisebergskaruseller

Ja helgen har verkligen varit helt underbar! Strålande väder började på fredagen så det blev helt perfekt på afterworken med jobbet. Lite vin, lite kareoke med live-bandet och lite mellanlandning hos oss för alla som skulle hem från backaplan. I LOVE KUNDTJÄNST

Så efter en helt fantastisk avslutning på veckan vaknade vi på lördagen med lika vackert väder så vi åt snabbt frukost, packade handduk och fika och begav oss ut till klipporna ute i Torslanda/Öckerö och stannade vid Hjulvik. By the way så ska jag bo där när jag blir rik. Hittade ett litet hus där som var till salu som vi kollade på och även att det var lika stort som lekstugorna på de andra tomterna skulle vi nog inte ha råd med det om vi sålde vår lägenhet!!My God vilka villor de har där ute, där ska jag bo. Fint ska de va, och båt ska vi ha, med min vita audi TT utanför glänsande ren!

Det var HOT på klipporna så ja tänkte ta mig ett dopp, men kom bara till knäna sen bestämde jag mig för att det nog var för kallt då fötterna nästan domnade...Axel stannade vid knäna han också....
                

Senare på kvällen var det tjejträff vid Härlanda Kärl, supermysigt o ses tjejer!!


Sen var det hem till soffan och det var skönt efter en heldag i solen...Jag blev som vanligt ganska brun och axel ganska röd....

tiger ville inte in efter Robinson-finalen(som förresten vanns av fel person enligt mig) så han hämtade jag in klockan 20 över 5 på natten!  Crazy cat...

Idag söndag vaknade vi med om möjligt ännu finare väder så det var bara att packa badkläderna igen och jag tänkte att IDAG ska jag banne mig bada.Sagt och gjort idag blev första doppet 2009 avklarat, 31 Maj, och det var inte så fruktansvärt kallt när man väl kommit i


Bland maneter och äcklig tång övervann jag allt badkrukerollen!

Sen var det hem och äte för o bege sig till Liseberg med Sarah och Mikael som fick avsluta den här varma sommarhelgen och som blev en liten nystart för maskinen i mig.
Ax åkte Uppsvinget med sarah(helt galet för man sitter ju inte fast i den!), vi tog massa kort(uppdatering kommer på dessa) sen åkte jag och ax Balder och sist åkte jag, sarah och Mikael varsin bil i Jukeboxen som alltid är lika rolig!!

Tack alla som varit med och gjort min helg helt underbar! Äntligen måndagimorgon, bara 5 dagar kvar tills nästa helg!!  weeeiii

CARPE DIEM

Nisha

Vill bara citera min kära vän Nisha(som bor i Norge) som berättade att hon inte skulle kunna ta en norsk kille på allvar om det skulle vara så att hon blev tillsammans med en norsk kille och de bråkade,


"För jag skulle bara skratta om han sa - De DRITER ja i!"


HAHA   kan det bli roligare?
Jag älskar Norge

Göteborg by evening

På promenad till toppen av ramberget i underbart Göteborgsväder med sol och nästan helt vindstilla längst upp på toppen.





                 






Så Romantiskt




CARPE DIEM


Maskerad weeiiiho!

Ja då var det så att min kusin malin hade bjudit in nära och kära till en maskerad i lördags för att fira sin 20-års dag. Så lyckat det blev! Axel och jag hade många förslag och ideer på vad vi skulle klä ut oss till och bestämde oss sent i fredags kväll för hippie...
Så vi tog bilen på morgonen och brummade ner till vårt kära Blekinge och hem till Ronneby, upp på vinden hos Axels föräldrar som faktiskt levde och frodades på hippie-tiden. Där var det en guldgruva för oss och vi hittade det ena efter det andra och vi skrattade så mycket! Så efter 1 timmes skrattande såg resultatet ut så här:


     

Och så här såg de andra gästerna ut
Syskonskaran  med mig i mitten och Sandy och Kapten Jack sparrow på varsin sida



                                       

Malin och Andreas som stod för partyt
John Travolta och Sandy





                                                             Prästen med pluntan i sin konfirmationsbibel
Emil daniel(nunnan) och Axel


Lisa var fotograf för kvällen

Här är hela gänget efter att ha avklarat de roligaste lekar och tipspromanad i "byn"
Tack mitt lag(team Tutte) för vinsten!
Och tack Malin för en helt fantastiskt lyckad kväll!



Efter att ha sovit av sig hippie kläderna några timmar mötte jag upp min kära Nisha i stan och åt frukost me henne på torget i solskenet, en sån härlig start på dagen, vi ses snart igen Nisha, in NORWAY!

Sen bar det av hemåt med ett mellanstopp på ULLARED.
Väl hemma hälsade Tiger oss välkomna hem genom att vilja gå ut direkt och efter att ha packat upp allt är det dags att lägga sig i sängen och leende tänka på en helt underbar helg!
CARPE DIEM






fredagsmys

Äntligen fredag...för andra gången den hära veckan...herregud...igår var det ju torsdag, lördag och söndag på samma dag! inte konstigt att man blir litte lagom snurrig.

Så idag på jobbet var det lungt och de som ringde in var lite lagom snurriga dom också.

Tiger ville ut vid 7 i morse efter att ha haft sovmorgon igår så de va bara o upp ur den varma sköna sängen och ner i källaren så han kunde springa ut i de vackra sommarregnet. S¨här glad var han då;





Senare efter jobbet kom sarah förbi och skulle visa hur man äter gröt i Norge, vilket är att man kokar 300 gram smör med en halv påse vetemjöl och ett halvt paket mjölk...Sen smetar man ut de på en tallrik och ÖSER på me kanel och socker...Förlåt sarah men de va inte de godaste jag ätit i mitt liv=)

Sen vart de lite vin och fulesnack om allt, en himla trevlig avslutning på veckan va de allt.

Vi körde upp till Rickard och Hanna med och hämtade peruk till maskeraden imon och störde dem lite i deras fredagsmys med skräckfilm.
OOOhhh....
Nu ska jag sova snart.


CARPE DIEM

weeeiiiiho

Dagens namn är idag Oj.

Fick reda på att det faktiskt  finns en som heter så. Jag antar att det bara är en för det skulle vara konstigt om det fanns flera..... Det var nämligen en kund som presenterade sig som så idag på jobbet och jag var tvungen att be henne stava det för jag trodde att hon skämtade. Så¨ja, det var en tjej som hette så så nu vet ni vilket kön det är på det här innehållsrika namn.

Tänk vad roligt man kan ha om man heter Oj.  HAHA...

ett annat ord på Göteborgska jag har lärt mig idag är Chosta..herregud....tydligen är chostar man när man suckar djupt? Göteborgare är så underbara, jag älskar denna dialekten!!

Igår kväll satt jag, Axel och Jennie och spelade plump..Efter halva rundan säger min kloka syster,
:"måste man bekänna färg?"

(på göteborgska) men herregud lilla gumman!

Ki har fått jobb!!!Weeiii ho GRATTIS vännen!

Axel kanske har fått jobb, på kycklingfarm!  Inget glamourjobb som sarah sa men de e är ett jobb i alla fall.

Tänk när jag blir rik ska ja köpa massa saker.

Min "när jag blir rik lista"

1. Audi TT
2. Alla resor i världen
3. Hotell i alla länder i världen
4. ett helt IKEA-varuhus
5. Hela Nordstan i Götet och NK-huset
6. En egen Ö
7. Ett Maxi
8. Egen personlig tränare varje dag
9. Att inte behöva äta gröt mer

Komemr säkert fylla på listan när jag inser att jag måste ha lite mer rimliga punkter som bra hemförsäkringar och färsk fisk till middag.

Jaja, tillbaka till verkligheten....Tv i soffan med obetald tv-licens.   weeiiiiiho!

CARPE DIEM

Göteborgsvarvet 2009

Herregud! Ni skulle ha sett mig! Eller rättare sagt inte hunnit se mig efter som jag flög fram som en levande tornado i hela 2 timmar, 1 minut och 53 sekunder!!!   Vilket lopp. Jag susade förbi både de ena och det andra ska ni veta. Kycklingar(som mer flaxade än flög fram) och killar i badstring, peruker i alla dess färger hade en del på sig och var ibland snyggare i det än de som försökte vara snygga i sina tajta kläder och hitech utstyrsel men som hade en springstil som inte var av denna värld!!!   ja herregud, ingen var mer snygg, cool, snabb och bra som jag! =)

Jag flög lite extra när mina underbara kompisar hejjade fram mig lite här och var!, Tack ni e för underbara...Och inte för o glömma my family som hjälpte mig vid 17 km då jag var som allra tröttast, jag älskar er!
      
Jaha...så efter en sådan bravur på lördagseftermiddagen förtjänade jag lite mat på Tildas med ett gott glas vitt, mormors tonnekaka och mys i soffan. Ska ju inte svslöja att jag somnade klockan 11...

Förresten ska ja nu tillkännage att jag ska till Norge i Augusti!!  weeeeeiii, hytta, valsafari med eka och snabbgröt------Here I come    by the way-Sarah du ¨måste bjuda mig på snabbgröt innan vi åke...va va de nu för ingridienser? hm..just de mjöl, margarin och mjölk...mmmmm   Mums!!

Ska berätta en sak om min älskling till så kallad katt...

för ett tag sedan när jag skulle ta in honom från utegården så började han galloppera mot mig (ja han är en katt som kan det) och mellan honom och mig fanns det ett träd som växer som ett V...tror du inte att han mitt i galoppen fattar ett gabska korkat beslut och viker av banan mot mig för att hoppa igenom V-trädet. fråga mig inte varförmen han är lite speciell...Jag som stod på andra sidan anade att det skulle gå galet, och mycket riktigt. han tar språng mitt i galoppen och...FASTNAR mellan träden!  Ja herregud vilken syn när han sedan kravlar och klöser sig fram och igenom till andra sidan och lika glatt som innan fortsätter sin gallopp mot mig och tycker han var riktigt cool som fixade ett sånt stunt-trick!!

ja säger då de.


Nä nu är det ÄNTLIGEN söndag kväll och det är ju så skönt o veta att man ska upp tidigt imon, 7.40 ska ja va hos tandläkaren för ett kärt återseende. De e så billigt och bra o gå dit nu för tiden, hoppas jag har nåt hål eller två så de får nån lön....sen är det jobb till kl. 18 imonkväll, härlig start på veckan!!

CARPE DIEM 

biceps

De va som fasiken!
 

Jag tror mina biceps har växt!   


hockey hockey hockey

mer is is is...jag vill ha värme och rinnande vatten i nåt annat land än Sverige och Schweitz,,,,3-1 till Sverige och taket lyfte nästan här hemma...imon är det fredag!!!   ÄNTLIGEN.....

Pensionärsfest

Grattade av två från jobbet idag som skulle gå i pension. Lite femkamp med bollar som kastades hej vilt i blandning med sång och vin så var det ganska trevligt.

Gratis är ju alltid gott och så vill man ju vara med när en av de coolaste tanterna på jobbet ska sluta=)

Skulle förresten veta om nån vet om Per Gessle skriver blogg nu? Han har ju gjort det från och till men undrar om någon vet om han gör det nu?  Han är så cool, jag har alltid gillat honom. verkar så lugn och inte alls påverkad av alla miljoner han har i madrassen. En träff me honom hade varit så häftigt...nån som känner honom??  hehe
såg att han och Marie skulle turnera som Roxette igen!!  grymt, men de kommer nog inte göra de i Sverige vilket jag tycker är grymt mot alla som längtat, typ jag....

något annat skoj? hm..min läkare sa att jag skulle vila efter min hjärnskakning och att det var en väldigt snygg blåtira!! sååå glad jag blev när han sa att regnbågsfärgerna antagligen sitter i en vecka till...

Imon kommer syrran upp, de ska bli mysigt.

Tänker på dig sarah och hoppas det inte hänt din nakna granne något.

så hoppas jag och håller tummarna så hårt för att Axel får ett jobb snart så våra resor kan bokas,....hoppas hoppas hoppas....

Allt är bra med alla er därute hoppas jag...

/kramar marlena

CARPE DIEM

Marley and I

Herregud vilken underbar film!!!   Ni som inte sett den , SE DEN!! Speciellt alla ni som är djurälskare. jag skrattade och grät så tårarna sprutade. Och däremellan tänkte jag att jag inte hade klarat en sekund med den hunden.

Så efter filmen hämtade jag Tiger som är min älskling och kramade honom så hårt  så hårt. Han har varit hela mitt liv i 4 år och är en sådan speciell katt och han är min och Axels ögonsten. Trots alla misstag, allt han tagit sönder alla nätter han hållt oss vakna och alla oroliga stunder när han varit på äventyr älskar vi honom. Och när han trillade ner från balkongen i julas och vi körde honom 2 h mitt i natten på juldagen från karlshamn till malmö och betalade 3500 kr för 3 stygn kännde jag bara lättnad att det inte var värre.

Så till alla er som inte har djur, det är det bästa som finns och dom finns alltid där när man behöver dem.

Söndagskväll nu, ny vecka imorgon. Hoppas jag hittar en foundation som täcker mitt gul, lila, blå öga? hm...

CARPE DIEM
 

Möblerat om

Idag fick jag ett ryck...Efter att ha färgat håret me sarah och ätit middag ute på gräsmattan me henne, Axel, Mikael, Tiger och Winston ville jag bara få iordning allt. Så vi fixade till i förrådet och på vindsförrådet. Slängde en fasligt massa skit! Och en ännu större mängd satte vi i kassar som ska till Loppis nästa vecka. Det ska bli skönt o få bli av me de äntligen.

Sen fixade jag ÄNTLIGEN min myshörna vid fönstret i vardagsrummet....åååå den e så mysig och jag sitter där nu och skriver. Så nu mina vänner kan ni komma hit o mysa me mig=)    ( Kommer bilder senare)

Förresten börjar ögat ge med sig tror jag, toppen var nog när jag vaknade i morse och fortfarande var illamående och hade huvudvärk, men känns nu bättre!! Tur det...klantarsel e va ja e!!

Jaja...nu ska jag snart sova gott i min sköna säng. Puss på er alla.


CARPE DIEM

Stolpen som stod i vägen

Ok....så här är det...Jag och mina arbetskamrater gick glatt och skrattade och pratade efter jobbet igår och var så glada att det var sommarvärme ute och vi slutade tidigare. Så mitt på blanka dagen kom det en j***a lyktstolpe och bara slog mig rakt i ansiktet!!!  Helt oprovocerat spräckte den mitt högra ögonbryn och gav mig en bula som hette duga!!  Varför tänkte jag....så började jag skratta och mina arbetskamrater var nog också lite chockade. En liten droppe blod men jag fick inte ont. Förren senare...herregud, bulan växte och växte och jag tog på mig mina solglasögon för o dölja lite...

Så väl framme i slottskogen samlade vi oss på den stora gräsplätten och åt den mat vi hade med oss, öppnade lite vin och solade oss i sommarsolen!!!  Såååå underbart. Det härligaste på mycket länge. Så där satt vi och skrattade, åt, pratade och drack vin och öl. Miljontals grillar runt omkring oss och livet känndes underbart.

            


Senare på kvällen kunde jag inte längre se med mina solglasögon på mig så jag tog av dem...bulan var stor nu och det såg ut som om jag hade lila ögonskugga över hela ögonlocket!!   O MY GOD......

Så idag när jag vaknade och hade lite ont i huvudet visste jag inte om det var stolpen eller vinets fel....Så tokit det kan gå!

Tack alla mina vänner för en helt underbar kväll igår!!!  Det gör vi om snart.

CARPE DIEM

RSS 2.0